In de jaren 1948 en 1949 verscheen in 'de Modelbouwer' een serie artikelen waarin de bouw van een tiental verschillende NS goederenwagens in de schaal 1:32 werd beschreven. In 1987 en 1988 werd er opnieuw aandacht aan deze reeks geschonken met als doel het opnieuw leven inblazen van deze schaal.

Het feit dat er weinig gepubliceerd wordt over deze komt door de goede wijze van marketing door LGB waardoor deze schaal populair is geworden. Wat echter veel mensen vergeten is dat LGB met zijn schaal van 1:22.5 en 45mm spoorwijde smalspoor is, terwijl 1:32 overeenkomt met het normaalspoor.

Via deze website wil ik u op de hoogte houden van mijn vorderingen op het gebied van bouwen van deze wagens en informatie verschaffen over het origineel. Er wordt gebruik gemaakt van op dit moment in de handel verkrijgbare profielen en onderdelen. Werd vroeger alles van blik of messing gemaakt, wordt tegenwoordig ook veel producten uit messing gegoten.

Natuurlijk zullen er mensen zijn die alles zelf willen bouwen, maar de diverse producten die nu bijna kant en klaar in de handel verkrijgbaar zijn geven een model meer detail in minder tijd en met gebruikmaking van een minder uitgebreid machinepark.

Bijgewerkt op zaterdag 28 februari 2004 om 13:01:09