- Zelfbouw

Ik heb gezocht op internet maar tot nu toe heb ik een klein aantal links gevonden waar het zelf bouwen van een eenvoudige decoder (zonder "cruise control") wordt beschreven.
Zie bij: http://ourworld.compuserve.com/homepages/deano32/railroad.htm.
en http://home.arcor.de/dr.koenig/digital/wiking.htm

Ik heb de eerste decoder nagebouwd en het functioneert. Let op ! Nabouw is niet makkelijk. Er moet een printje worden gemaakt (ik heb de decoder op een stukje gaatjesprint gebouwd) en bovendien moet het programma in de PIC-microcontroller worden geprogrammeerd. Daarvoor is een programmer nodig.

Ik gebruik een programmer die door een collega van mij is onwikkeld en op de USB-poort van een PC kan worden aangesloten. Uiteraard is ook een programma voorhanden om de programmer te gebruiken alsmede JALcc, een programmeeromgeving waarbij met een Pascal-achtig taaltje een PIC-programma kan worden opgezet. Zie verder deze link: http://oase.uci.kun.nl/~mientki/PIC/Pic_overview.htm.

Zelfbouwprojecten van decoders staan ook op: http://www.merg.org.uk/resources/dcc.htm. Hier staat o.a. een locdecoder met cruise-control en hoogfrequent-aansturing.

Een ander project is EDiTS van Elektuur. Informatie hierover is te vinden http://www.elektuur.nl .

  

Bijgewerkt op maandag 20 oktober 2003 om 13:21:38